Hormoonyoga volgens de methode van Dinah Rodrigues is een dynamische yoga. Die zijn oorsprong vindt in de Hatha en Tibetaanse Yoga.

Hormoon yoga Kerkrade Lisanne EverartzDe dynamische oefeningen kunnen de hormoonproductie activeren. Tijdens de praktijk wordt er energie naar de hypofyse, schildklier, bijnieren en eierstokken gebracht, die de hormoonhuishouding reguleren.

Hormoonyoga werkt absoluut verzachtend, kwaaltjes in de overgang worden veelal opvallend lichter. Cursisten met depressieve gevoelens of stemmingswisselingen gaan zich vaak stabieler voelen.

Hormoonyoga is een natuurlijk alternatief voor hormoonaanvulling.
Je wordt er mooier van.
Je krijgt een soepeler lichaam, slaapt lekkerder en voelt je beter.
Dat zie je aan de buitenkant.

Ook bij hormoonyoga hoef je je benen niet in je nek te leggen.

Behalve met visualisatie en ontspanning, worden veel oefeningen gecombineerd met de zogenoemde vuurademhaling/ bastrika-ademhaling, een zeer snelle en diepe ademhaling door de neus tot in de buikholte, waarbij het middenrif krachtig wordt aangetrokken.

Dinah Rodrigues studeerde filosofie en psychologie in Braziliƫ.

Haar methode is in 2001, waarbij 116 vrouwen de hormoonyoga in praktijk brachten en regelmatig rapporteerden over de bereikte verbeteringen, die geƫvalueerd en geanalyseerd werden, wetenschappelijk beproefd.

Kortom:

  • In gemiddeld 4 maanden ging de hormoonspiegel bij deze vrouwen met 254 procent omhoog
  • De frequentie van het oefenen staan in directe verhouding tot de verhoging van de hormoonspiegel en het verdwijnen van de klachten.
  • Het beoefenen heractiveert de hormoonproductie en leidt tot een verhoging van de hormoonspiegel.
  • Hormoonyoga rekent af met de symptomen die bij de overgang horen, of vermindert in elk geval de mate van intensiteit van de symptomen.